Arhiv novic

Arhiv novic

Evropska pobuda za podnebje bo objavila razpis za podnebne projekte za nevladne organizacije

Evropska pobuda za podnebje (EUKI) - gre za instrument financiranja podnebnih projektov s strani Zveznega ministrstva za okolje, varstvo narave in jedrsko varnost Nemčije (BMU) - bo 1. marca za nevladne organizacije objavila že tretji razpis za posredovanje idej za financiranje podnebnih projektov v okviru EUKI, je sporočilo ministrstvo za okolje in prostor (MOP).

»Splošni cilj EUKI je spodbujanje podnebnega sodelovanja v Evropski uniji s krepitvijo čezmejnega dialoga in sodelovanja, z izmenjavo dobrih praks, dvigovanja ozaveščenosti, prenosa znanja in izkušenj, in sicer za področje blaženja emisij toplogrednih plinov,« pravijo na MOP.

V okviru že izvedenih razpisov EUKI za leti 2017 in 2018 je prispelo 150 projektov. EUKI je iz tega nabora izbral 44 prijavljenih projektov za bodoče financiranje. Z direktnih financiranjem iz Zveznega ministrstva Nemčije (BMU) EUKI sodeluje tudi pri 64 podnebnih projektih na ravni EU. 

Podnebna politika Evropske unije temelji na ciljih Pariškega podnebnega sporazuma. EU in države članice so se do leta 2030 zavezale, da zmanjšajo emisije toplogrednih plinov za najmanj 40 % glede na leto 1990.

 

Vse potrebne informacije in prijavnice so na voljo na spletni strani www.euki.de.

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice