Arhiv novic

Arhiv novic

EU ne načrtuje kvot za električna vozila

Evropska komisija ne namerava predpisovati kvot za električna vozila, so iz institucije sporočili v v začetku avgusta. V nemškem časniku Handelsblatt so namreč po poročanju EUobserverja zapisali, da naj bi Unija hotela pospešiti uvajanje vozil z majhnimi izpusti s kvoto, ki bi veljala od leta 2025 dalje.

Tiskovna predstavnica Evropske komisije je ob tem povedala, da Komisija preučuje možnosti spodbujanja rabe nizkoogljičnih energije in prevoznih sredstev, vendar nobena od teh možnosti ne vključuje kvot za električna vozila.

»Med tehnologijami ne delamo razlik,« je po poročanju Reutersa dejala predstavnica Komisije.

Namestnik nemškega gospodarskega ministra Matthias Machnig je medtem v ponedeljek izrazil prepričanje, da bi morala o uvedbi zavezujočih kvot za električne avtomobile razmisliti Nemčija ter s tem pomagati avtomobilskemu sektorju, da se po škandalu z izpusti dizelskih vozil pobere in obdrži mesto vodilne industrije, so zapisali pri Reutersu.

Iz nemškega prometnega ministrstva pa so sporočili, da niso seznanjeni z nikakršnimi srednjeročnimi namerami po uvedbi kvote za električne avtomobile ali druge avtomobile z majhnimi izpusti.

V Veliki Britaniji so julija odločili, da v skladu s prizadevanji za zmanjšanje onesnaženja zraka prepovejo prodajo novih bencinskih in dizelskih avtomobilov po letu 2040.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice