Arhiv novic

Arhiv novic

Energetsko učinkovite projekte lahko financirate z denarjem SID banke

SID banka bo prek poslovnih bank za financiranje energetsko učinkovitih projektov in obnovljivih virov energije namenila 50 milijonov evrov. Denar lahko dobijo fizične osebe, upravniki stavb in skupnosti etažnih lastnikov in ga lahko kombinirajo s sredstvi Eko sklada.

Najvišje možno posojilo za fizične osebe je do 22.500 evrov, za upravnike stavb in stanovanjske skupnosti pa do 112.500, vendar v obeh primerih ne sme presegati 75 odstotkov stroškov financiranega projekta. Najvišja obrestna mera posojila za končne upravičence je šestmesečni EURIBOR plus 1,70 odstotka na leto, posamezna banka pa lahko dodatno zaračuna še stroške, ki jih ima z odobritvijo posojila. Ročnost posojila je lahko do 15 let, na voljo pa bodo do porabe sredstev. 

Tovrstna posojila lahko za enkrat dobite pri Gorenjski banki, Hranilnici Lon, Hypo Alpe-Adrii Bank, Abanki, Banki Celje in Banki Sparkasse, pogovarjajo pa se še z nekaterimi drugimi bankami. 

Denar SID banka namenja vsem projektom s področja učinkovite rabe energije, kot so vlaganja v ovoj stavbe (na primer za okna in vrata, toplotno izolacijo zunanjih zidov in strehe), v naprave in sisteme za ogrevanje prostorov, sisteme za pripravo tople vode, prezračevanje in hlajenje, pa tudi za naložbe s področja obnovljivih virov energije, kot so na primer solarni toplotni sistemi, fotonapetostni sistemi, naprave na biomaso, električne in plinske toplotne črpalke in podobno.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice