Arhiv novic

Arhiv novic

Energetski zgled: Ko se energetski učinkovitosti posveti 200 otrok

Minuli teden so v prestolnici sklenili serijo delavnic o energetski učinkovitosti, obnovljivih virih energije in ekologiji, ki sta jih Energetika Ljubljana in Energetika.NET v juniju na Zeleni točki pred ljubljansko mestno hišo pripravljali za najmlajše Ljubljančane. Za piko na i so se udeleženci zadnje delavnice popeljali še z električnim kavalirjem.

Projekt, ki sta ga v okviru Zelene prestolnice Evrope 2016 pripravili Energetika Ljubljana in Energetika.NET, je vključeval deset dogodkov, na katerih so najmlajši v Zeleni točki pred ljubljansko mestno hišo prisluhnili ekološkim in energetskim zgodbam naših knjižnih junakov, ustvarjali pod vodstvom uspešnih ilustratork, si ogledali energetsko obarvano lutkovno predstavo, sestavljali hiško, ki sama proizvaja elektriko, se zabavali z maskoto Hiškom, nekateri od njih pa so spoznali tudi župana in se za piko na i na zadnji delavnici, ki so se je udeležili prvošolčki iz Osnovne šole Božidarja Jakca Ljubljana, popeljali še z do okolja prijaznim mestnim prevoznim sredstvom - kavalirjem. Skupaj je v projektu sodelovalo okoli 200 otrok.

Na domala vseh ustvarjalnicah so otroci najprej prisluhnili zanimivim dogodivščinam knjižnih junakov, ki jih je ustvarila direktorica in glavna urednica Energetike.NET Alenka Žumbar Klopčič, nato pa so se z njo ali pa izkušeno animatorko pogovorili o različnih energetskih in ekoloških vprašanjih, se poučili, kako moramo ravnati, da bomo do okolja bolj prijazni, zakaj je to pomembno in kaj še bi lahko naredili, da bi s tem pomagali našemu planetu.

Pod spretnimi prsti otrok so nastale domišljije polne risbe z ekološko in energetsko vsebino, ki bodo še nekaj časa krasile Zeleno točko pred mestno hišo, brez večjih težav pa so otroci sestavili tudi posebno energetsko aktivno hiško, opremljeno s čisto pravo sončno celico in vetrno elektrarno. 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice