Arhiv novic

Arhiv novic

Elektro Maribor nagradil dijake za odličnost

Pred nekaj dnevi je družba Elektro Maribor že tradicionalno podelila nagrade za odličnost in odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom Srednje elektro-računalniške šole Maribor (SERŠ) in Srednje poklicne in tehniške šole (SPTŠ) Murska Sobota. Najboljša dijaka sta postala Jernej Frangež iz Srednje elektro-računalniške šole Maribor in Andrej Baligač iz Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.

Najboljša dijaka obeh šol sta prejela zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 evrov, druga najboljša sta prejela srebrni znak odličnosti in 200 evrov, tretjeuvrščena pa bronasti znak in nagrado v višini 100 evrov.

Na SERŠ-u so za najboljšega dijaka iztekajočega se šolskega leta izbrali Jerneja Frangeža, drugo mesto pripada Urošu Štoku, tretje pa Reneju Hladetu. Na SPTŠ so za najboljšega dijaka izbrali Andreja Baligača, drugo mesto pripada Urhu Kolariču, tretje pa Juretu Zamuda.

Kot je na podelitvi poudaril predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič, si v družbi prizadevajo »za kakovost in integriteto na vseh področjih delovanja ter k širjenju energetske odličnosti«. Zato že peto leto nagrajujejo tudi najboljše dijake srednjih elektro šol in tako skupaj s šolami s tem dodatno spodbujajo ustvarjalnost in odlične dosežke srednješolcev. »Pomembno je, da tudi širša družba prepozna, spodbuja in podpira posameznike, ki pozitivno izstopajo, ki se dokazujejo s številnimi dosežki, kreativnimi rešitvami, znanji in s smelimi načrti za v prihodnost,« je še poudaril Sovič.

Jernej Frangež, ki do dobil prvo nagrado na SERŠ, je dijak, ki se zaveda, da je elektrotehnika hitro razvijajoča se panoga, kar je dokazal s svojimi odličnimi raziskovalnimi nalogami s področja elektronike, so svojo odločitev utemeljili organizatorji izbora. Letos je za raziskovalno delo izdelal nalogo na temo pametne hiše in z njo osvojil 1. mesto ter zlato priznanje. Lani se je ukvarjal s primerjavo delovanja pogona, krmilja in ekološke naravnanosti pralnih strojev za domačo uporabo, za kar je prejel nagrado dr. Brede Žerjal, 1. mesto ter zlato priznanje. Skrbi tudi za prenos strokovnega znanja na osnovnošolce, šolo predstavlja na strokovnih tekmovanjih in predstavitvah, prakso pa je letos v okviru Erasmus+ opravljal v Italiji. Ukvarja se tudi s fotografijo in konstruiranjem električnih koles.

Drugo nagrajeni na tej šoli je Uroš Štok, ki je dijak programa tehnik računalništva in dober programer, kar je dokazal na številnih tekmovanjih. Tako je osvojil 3. mesto na svetovnem prvenstvu RoboCup 2015 na Kitajskem in na mednarodnem tekmovanju RoboCup 2016 na Slovaškem. Na Startup vikendu v Novem mestu je s skupino sotekmovalcev dosegel 1. mesto z aplikacijo izboljšave prometa za podjetje Marprom.

Tretjo nagrado pa je dobil Rene Hlade, ki je dijak programa elektrotehnike ter skrbi za ozvočenje in svetlobno tehniko vseh prireditev SERŠ-a. Kot tonski tehnik pomaga tudi pri ozvočenju prireditev v Mariboru in Rušah. Ekipa v izdelavi električnega kolesa, v kateri je sodeloval in tekmoval, je dosegla 1. mesto v konkurenci s študenti.

Prvo nagrado na SPTŠ Murska Sobota je dobil Andrej Baligač, ki je dijak programa elektrotehnike, s srebrnim priznanjem na državnem nivoju iz nemščine. Ima zelo pozitiven, spoštljiv in zgleden odnos do sošolcev, učiteljev in zaposlenih na šoli. Sodeluje pri različnih strokovnih dejavnostih na šoli, kot so predstavitve na osnovnih šolah, informativni dnevi.



Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice