Arhiv novic

Arhiv novic

Eko sklad v knjižici Ekomanija o razvoju energetske učinkovitosti v Sloveniji v zadnjih 10 letih

Na Eko skladu, Slovenskem okoljskem skladu, so ob svetovnem dnevu varstva okolja in 25. obletnici delovanja v sodelovanju z družbo Informa Echo pripravili knjižico Ekomanija, ki je nadaljevanje projekta iz leta 2005. Tokratna izvedba vsebuje prikaz razvoja energetske učinkovitosti v Sloveniji v zadnjih desetih letih, tako z vidika izvedenih ukrepov kot z vidika finančnih spodbud sklada.

V zadnjih 10 letih je bilo s približno 260 mio EUR nepovratnih sredstev sofinanciranih skoraj 110.000 naložb v učinkovito rabo energije ter dodeljenih okrog 280 mio EUR kreditov za dobrih 10.000 okoljskih naložb. Učinek vseh teh naložb je zmanjšanje izpustov CO2 za skoraj 320.000 ton in 1.380 GWh prihranjene energije, so sporočili z Eko sklada.

Na Eko skladu ocenjujejo, da je bilo za izvedbo teh investicij potrebnih letno okrog 1500 delovnih mest, pri čemer se - kot še dodajajo - lahko zaključi, da ob upoštevanju tudi posrednih učinkov s svojimi spodbudami ustvarijo približno 2400 »zelenih« delovnih mest.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice