Arhiv novic

Arhiv novic

Eko sklad podaljšal razpise; možna pridobitev subvencije in posojila hkrati

Eko sklad je podaljšal veljavnost javnih pozivov za nepovratne finančne spodbude in posojila za projekte s področja obnovljivih virov energije (OVE) in učinkovite rabe energije (URE), in sicer vse do objave novih javnih pozivov v letu 2016.

Ker razpisana sredstva do konca leta 2015 ne bodo razdeljena, je nadzorni svet Eko sklada podaljšal veljavnost javnih pozivov (29SUB-OB15, 30SUB-OB15, 31SUB-EVOB15, 32SUB-EVOB5, 51OB14) in tako upravičencem omogočil ugodna posojila in nepovratne finančne spodbude vse do objave novih javnih pozivov v letu 2016, so sporočili iz Eko sklada. Dodali so, da je pridobitev ugodnega posojila in nepovratnih sredstev Eko sklada možna za isto naložbo.

Podaljšali so naslednje javne pozive:

  • javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb (29SUB-OB15);
  • javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti večstanovanjskih stavb (30SUB-OB15);
  • javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za električna vozila (31SUB-EVOB15) in
  • javni poziv za nepovratne finančne pomoči/spodbude pravnim osebam za električna vozila (32SUB-EVPO15).

Do porabe sredstev oziroma do 31. 3. 2016 so podaljšali tudi javni poziv 51OB14 za kreditiranje okoljskih naložb občanov.

Dodatna ugodnost, ki jo Eko sklad ponuja investitorjem, je možnost najema ugodnega posojila in hkratna pridobitev nepovratnih sredstev za naložbe, ki izpolnjujejo vse pogoje javnega poziva za kreditiranje okoljskih naložb in javnega poziva za dodeljevanje nepovratnih sredstev, pravijo. Obrestna mera kreditov je trimesečni EURIBOR + 1,5 odstotka, efektivne obrestne mere pa so objavljene v besedilu javnega poziva 51OB14.

Vsi javni pozivi so objavljeni v Uradnem listu RS in na spletnih straneh Eko sklada, kjer je na voljo tudi dokumentacija za prijavo.


 


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice