Arhiv novic

Arhiv novic

Eko sklad namenja 200.000 evrov tudi nevladnikom

S približno 200.000 evri bo Eko sklad letos podprl tudi nevladne organizacije na področju varstva okolja. Denar bo namenjen osveščanju, izobraževanju in promociji projektov na področjih učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov energije ter trajnostne mobilnosti. Kot so povedali, so prejeli 21 vlog, od teh so jih 15 uvrstili v ocenjevanje.

Sofinancirali bodo pet projektov, in sicer projekt Od bencina k elektriki – predelava avta – pilotni projekt za mladino, ki ga vodi Alpe Adria Green, projekt Društva DOVES-FEE Slovenia z naslovom Energetska pismenost – vzpostavitev spletne platforme za ozaveščanje, izobraževanje in promocijo URE in OVE, projekt Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije z naslovom Spodbujanje trajnostnih prihodov pri obiskovanju naravnih območij v Sloveniji, projekt Planinske zveze Slovenije Energetsko in okoljsko učinkoviti objekti od gora do dolin ter projekt Umanotere z naslovom Dovolj za vse – Skupnostno upravljanje z življenjskimi viri.

Eko sklad je v okviru razpisa finančne podpore izvajalcev izobraževalnih in komunikacijskih aktivnosti v letu 2017 izbral tudi 16 dogodkov in projektov, ki jih bo izvedlo 13 organizacij, in sicer s področja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije, trajnostne mobilnosti, izboljšanja kakovosti zraka in trajnostnega razvoja, so še povedali na skladu.

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice