Arhiv novic

Arhiv novic

Eko sklad letos s še več nepovratnimi sredstvi za ukrepe URE in OVE

Konec aprila je bil objavljen javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe v rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost v stanovanjskih in večstanovanjskih stavbah. 
V letošnjem letu Eko sklad predvideva 35 milijonov evrov za kreditiranje in 34,3 milijona evrov nepovratnih finančnih spodbud, medtem ko je bilo lani slednjih le za 21 milijonov. Tako letos na Eko skladu pričakujejo še več prejetih vlog, poudariti pa velja, da je treba vloge oddati še pred začetkom izvedbe ukrepov, saj subvencija sicer izgubi stimulativni učinek. 

Za kredite so sicer na voljo trije javni pozivi - za občane, pravne osebe in občine, pri katerih na Eko skladu pričakujejo večje zanimanje kot v preteklosti. Prav za okoljske naložbe lokalnih skupnosti, kamor vključujejo tako občine, kot tudi posamezne krajevne skupnosti, je sicer na voljo 8 milijonov evrov kreditnih sredstev, višina kredita pa se lahko giblje od 25 tisoč pa do kar dveh milijonov evrov. 

Na področju subvencij za občane za naložbe v eno- in dvostanovanjske stavbe ter v stanovanja je na voljo 14 milijonov evrov, za nove naložbe v rabo obnovljivih virov energije (OVE) in večjo energijsko učinkovitost večstanovanjskih stavb pa je razpisanih še 8 milijonov evrov sredstev. 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice