Arhiv novic

Arhiv novic

Domača proizvodnja elektrike junija nižja

Neto skupna proizvodnja električne energije je junija v Sloveniji znašala 1185 GWh in se je glede na maj 2018 zmanjšala za 11 %, kažejo podatki statističnega urada (SURS).

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je zmanjšala za 23 %. V termoelektrarnah je bila proizvodnja manjša za 12 %, v Jedrski elektrarni Krško pa je bila proizvodnja večja za 5 %.

Manjši proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi manjša poraba goriv v termoelektrarnah. Tako je bila skupna poraba goriv junija 2018 manjša za 11 %.

Slovenija je junija 2018 uvozila 825 GWh, izvozila pa 807 GWh električne energije.

Poraba električne energije je medtem junija znašala 1170 GWh in se je glede na maj  2018 zmanjšala za 1 %, glede na enako obdobje lani pa zvišala za 2 %.

Junija 2018 je bilo v Sloveniji zaznati padec oskrbe pri vseh energentih, razen pri petrolejskemu gorivu za reaktivne motorje in pri motornemu bencinu. Oskrbi pri teh dveh spremljanih kategorijah sta se v primerjavi s prejšnjim mesecem povečali za 25 %, oziroma za 6 %. Medtem je oskrba z ekstra lahkim kurilnim oljem padla za 30 %, koksom za 11 %,  zemeljskim plinom za 10 %, rjavim premogom in lignitom za 7 %, črnim premogom in antracitom za 5 % in utekočinjenim naftnim plinom za 5 %.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice