Arhiv novic

Arhiv novic

»Energetska tranzicija bo vplivala na VAŠA življenja!«

»Energetska tranzicija bo vplivala na VAŠA življenja,« je na nedavnem forumu o energetskih inovacijah na največjem energetskem sejmu v Evropi E-World v Essnu poudaril direktor energetskega pospeševalnika InnoEnergy Diego Pavia in dodal, da bo po energetskem načrtu EU za investicije namenjenih kar 177 milijard evrov letno, iz tega pa naj bi se rodilo tudi milijon novih delovnih mest.

Največji možni vpliv na prihodnje delovanje energetskih družb bo imel zimski paket, ki prinaša pravo energetsko tranzicijo, je na forumu o energetskih inovacijah spomnil prvi mož največjega evropskega energetskega pospeševalnika InnoEnergy Diego Pavia. »A brez inovacij bo tudi zimski paket nemogoče implementirati v zakonodajne temelje,« je poudaril.

Sicer bo res trajalo kakšnih pet let, da bodo direktive iz zimskega svežnja implementirane v pravne rede držav članic pa vendar nove smernice iz svežnja že danes prinašajo priložnosti za poslovne igralce. Disrupcije je že zaznati na ravni sistemskih operaterjev tako prenosnih kot distribucijskih omrežij.

Večjo moč dobivajo tudi končni odjemalci, torej skupnosti, ki že postajajo aktivni del energetskih sistemov. Med drugim je Diego Pavia omenil, da bo po novem energetskem načrtu EU za investicije namenjenih kar 177 milijard dolarjev letno, to pa naj bi rodilo tudi milijon novih delovnih mest.

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice