Arhiv novic

Arhiv novic

Švedi bodo rabo energije zmanjševali s pomočjo aplikacije

Še pred koncem leta bo približno 200.000 švedskih gospodinjstev, ki so komitenti švedske banke SBAB, začelo s pomočjo aplikacije »Energy Tree« zmanjševati rabo energije. Aplikacijo razvija start-up podjetje Greenely, z njo pa naj bi rabo energije zmanjšali za približno 10 odstotkov.

Družba Greenely, ki jo podpirata in financirata zveza organizacij s področja izobraževanja, raziskav in industrije, KIC InnoEnergy, in švedski tehnološki inštitut KTH Royal Institute of Technology, je razvila aplikacijo »Energy Tree«, ki zbira in analizira velike količine podatkov iz pametnega električnega omrežja, analizira obnašanje potrošnikov in tako pomaga odkriti trende na področju rabe energije v gospodinjstvih. Poleg tega s pomočjo uporabnih nasvetov in personaliziranih povratnih informacij spodbuja gospodinjstva in jih vodi k manjši rabi energije.

Z vnosom svojih podatkov o porabi energije v aplikacijo in z upoštevanjem njenih nasvetov lahko uporabniki, trdijo razvijalci, zmanjšajo rabo energije za 10 odstotkov.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice