Arhiv novic

Arhiv novic

Študenti z inovativnimi rešitvami za upravljanje energije v pametnih mestih na pot okoli sveta in do nove službe

Družba Schneider Electric je objavila šesti razpis, s katerim vabi študente s celega sveta k sodelovanju v natečaju priprave poslovnega načrta za zeleno mesto ('Go Green in the City'). Namen natečaja za študente ekonomije, strojništva, elektrotehnike in poslovne administracije je priprava inovativnih rešitev za upravljanje energije v pametnih mestih, glavna nagrada pa je pot okoli sveta in zaposlitev v Schneider Electricu.

Prijave na natečaj sprejemajo že od sredine januarja vključno do sredine aprila, pravijo v družbi Schneider Electric. 

Študenti se morajo prijaviti v parih, pri čemer je zaželeno, da par sestavljata študentka in študent. Prijava mora vključevati študijo primera, ki prikaže idejo za boljše načine upravljanja energije v mestih. Prijave – poslovni načrti – se morajo navezovati na eno izmed petih tem natečaja. Študentske ekipe, ki se uvrstijo v polfinale, bodo imele priložnost dva meseca delati na svojih projektih, in sicer z mentorji iz Schneider Electrica. 

Dvanajst najboljših ekip bo 15. julija letos predstavljenih v Parizu, kjer bodo od 19. do 22. septembra sodelovali v velikem finalu natečaja. Zmagovalna ekipa bo za nagrado prejela potovanje okoli sveta v slogu VIP oseb. 

Najboljšemu sodelujočemu paru bo ponujena tudi zaposlitev v družbi Schneider Electric, in to v podružnici družbe, ki se nahaja v njihovi državi.

Lani je sodelovalo več kot 12.800 študentov iz 168 držav, med katerimi je bilo 57 odstotkov žensk. Najbolj aktivni so bili študenti iz Indije, Indonezije in Južne Koreje. 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice