Arhiv novic

Arhiv novic

Čista okna tudi za manj razsvetljave

Čiste steklene površine nam ne nudijo le jasnejšega pogleda ven, pač pa nam nudijo tudi jasnejši pogled v prostoru, ki zato v manjši meri potrebuje umetno razsvetljavo. V nadaljevanju pa nekaj nasvetov in tudi koristnih opozoril, kaj je potrebno za pravilno čiščenje steklenih površin.

Opozorila:

  • Za čiščenje ne uporabljajte orodij z ostrimi robovi (npr. nož, kovinska lopatica, jeklena volna, groba stran pomivalnih gobic).
  • Izogibajte se agresivnih čistilnih sredstev ali razredčil (npr. nitrorazredčilo, odstranjevalec laka za nohte idr.), ki lahko povzročijo trajne poškodbe na površini konstrukcije. 
  • Za čiščenje lesenih površin ne smete uporabljati kislin, razredčil, alkohola in detergentov z amonijakom, saj te snovi razgrajujejo premaz.

Nasveti:

  1. Za čiščenje stekla uporabite namenska čistila za steklo in mehke krpe, da ne opraskate stekla. 
  2. Za čiščenje lesenih površin uporabite mlačno vodo ali močno razredčen nevtralni detergent oziroma milnico.
  3. Lesene površine po prvotnem čiščenju osvežite še z enim nanosom zaščitne vodne raztopine (balsam, negovalno sredstvo), ki jo nanesete s krpo ali gobico. Negovalno sredstvo bo zaprlo možne mikro razpoke in naredilo nov zaščitni sloj proti zunanjim vplivom. Prva uporaba negovalnega sredstva naj bo vsaj 6 mesecev po izdelavi oken. 
  4. Za čiščenje tesnil lahko uporabite blaga čistilna sredstva ali še bolje namenska čistila za tesnila, ki vsebujejo mast in ohranjajo prožnost tesnila ter preprečujejo prezgodnjo krhkost.Vsaj enkrat letno namažite okovje z brezkislinsko in nesmolnato mastjo.
Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice