Arhiv novic

Arhiv novic

Število električnih vozil na svetovnih cestah se je letos povečalo na pet milijonov

Tehnološki napredek vodi k občutnemu znižanju cen baterij za električna vozila, za kar imajo glavne zasluge raziskave in razvoj na področju kemije baterij ter povečanje proizvodnje baterij za električna vozila.

Eno od poročil GlobalData poudarja, da je padec cen baterij v bistvu posledica povečanega interesa s strani trga električnih vozil. Tovarne za proizvodnjo baterij po vsem svetu so povečale proizvodnjo baterij za električna vozila. Padec cen baterij se je tako izkazal za izredno koristnega za trg shranjevanja energije ter pospešil izvajanje projektov za shranjevanje energije po vsem svetu.

Elektroenergetska podjetja uporabljajo naprave za shranjevanje energije pri različnih storitvah, kot so časovni zamik in dobavne zmogljivosti, da bi učinkovito odpravila vrzel med povpraševanjem in ponudbo. Tudi sistemi od vozila do omrežja (V2G) omogočajo električnim vozilom, zlasti njihovim baterijam, pomembno vlogo pri uravnoteženju porabe in oskrbe z energijo in vodijo do dvosmernega pretoka energije med električnim vozilom in električnim omrežjem, pravijo v analitskem podjetju.

Hkrati združitve in prevzemi energetskih podjetij prav tako podpirajo naraščajoče uvajanje električnih vozil po vsem svetu. Pred kratkim je bilo francosko energetsko podjetje Engie vpleteno v nakup podjetja ChargePoint Services, ponudnika integriranih rešitev za polnjenje električnih vozil, od podjetja Gresham. Prav tako je Shell prevzel podjetje Greenlots, vodilnega ponudnika programske opreme in rešitev za polnjenje električnih vozil v ZDA, so še dodali pri GlobalData.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice