Arhiv novic

Arhiv novic

Znani zmagovalci Borzenovega natečaja za študente 017

Danes je Borzen, slovenski operater trga z elektriko, na Energetski zbornici Slovenije s svečano razglasitvijo in podelitvijo nagrad trem zmagovalcem uspešno zaključil tretji natečaj za študente 017 za najboljšo raziskovalno nalogo s področja energetske prenove stavb. Prvo mesto je dosegel Boštjan Krošelj iz Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, drugo mesto Tadeja Intihar iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, tretje mesto pa Blaž Hribar, prav tako iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. Številni študentje in ugledni strokovnjaki na področju energetike so z navdušenjem prisluhnili njihovi iskrivi javni predstavitvi zmagovalnih nalog. 

Današnje izzive trajnosti v energetiki in prihodnosti je smotrno reševati z vključevanjem svežega pogleda in glasu mladih, zato z natečajem dajemo glas mladim in njihovi viziji reševanja energetske prihodnosti, je naslovil udeležence dr. Karlo Peršolja, direktor Borzena. V nadaljevanju je izpostavil, da želi Borzen z letošnjim natečajem za študente doseči večje zavedanje o učinkoviti rabi energije pri mlajši populaciji ter predvsem vzpostaviti most med znanstveno-raziskovalnim potencialom študentov in aktualnimi dilemami učinkovite rabe energije. Z letošnjimi različnimi pristopi študentov in njihovimi raziskovalnimi nalogami so zadovoljni, saj kaže, da so mladi vedno bolj seznanjeni s konkretnimi izzivi trajnostne energetike ter se želijo vanje proaktivno vključevati.

Kot je poudaril mag. Klemen Potisek iz Ministrstva za infrastrukturo, je pomembno, da se mlade čim bolj vključuje in spodbuja pri reševanju izzivov s področja energetskih prenov, zato pozdravlja dogodke kot je današnji.  

Prvo mesto je po izboru strokovne komisije dosegel Boštjan Krošelj iz Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, drugo mesto Tadeja Intihar iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, tretje mesto pa Blaž Hribar, prav tako iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. Vsi trije zmagovalci natečaja so si bili enotni, da energetske prenove dandanes predstavljajo pomemben izziv, ki pa se ga je potrebno lotevati celostno. Jernej GortnarAndraž Kovačič in Urša Mrhar so prejeli posebno priznanje komisije za perspektivno nalogo.

Dogodek se je zaključil z interaktivno razpravo z dvema mladima akrobatoma, Filipom Kržišnikom in Blažem Slaničem, ki sta zbranemu občinstvu predala pomembno sporočilo, da je s pravo motivacijo in voljo ter skupno, timsko energijo z vztrajnim delom mogoče tudi nemogoče. 

Oglejte si fotogalerijo in preberite več o zmagovalcih in njihovih zmagovalnih nalogah


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice