Arhiv novic

Arhiv novic

WWF: Energetska strategija EBRD ni usklajena s Pariškim sporazumom

Osnutek energetske strategije, ki ga je pripravila Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) in ga v torek, 25. septembra, dala v javno obravnavo, kaže, da strategija ni povsem usklajena s cilji Pariškega sporazuma, so prepričani v Svetovnem skladu za naravo (WWF). Razlog je podpora plinskim projektom.

Strategija, ki ni bila posodobljena od leta 2013, bo določila dejavnosti EBRD v energetskem sektorju v naslednjih petih letih.

»WWF podpira strategijo, ki kaže, da banka ne bo več financirala novih naftnih projektov, medtem ko bo podpirala prizadevanja držav, da prenehajo uporabljati premog. A to, da pušča široko odprta vrata za financiranje prihodnjih plinskih projektov brez jasnih in podrobnih meril, kaže, da strategija kot celota ni usklajena s cilji Pariškega sporazuma,« pravi WWF. Doda, da so se multilateralne razvojne banke, vključno z EBRD, izrecno zavezale, da bodo svoje finančne tokove uskladile s Pariškim sporazumom. »Predlagana strategija ni primerna za pravilno izvajanje obveznosti EBRD,« je prepričan WWF.

Poudarjajo, da bodo za banko pripravili konkretna priporočila za izboljšanje njene energetske strategije.

 

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice