Arhiv novic

Arhiv novic

Projekt EcoInn Danube: Strokovni dogodki na temo ekološko naravnanih inovacij

V letošnjem letu se bo odvila še zadnja od treh poletnih šol za spodbujanje eko-inovacij, v izvedbo katere bo aktivno vključena tudi Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško regijo. Poletna šola bo organizirana kot 4-dnevni dogodek in bo potekala od 25. do 28. septembra, na Dunaju v Avstriji. Raznolik in interaktiven program bo vključeval odprte diskusije, strokovne ekskurzije, praktične demonstracije in delavnice (na temo razvoja poslovnih idej, retorike kot umetnosti prepričevanja, financiranja, itd.), v katerem bodo sodelovali inovatorji, podjetja, izkušeni mentorji s področja razvoja poslovnih modelov, produktov in storitev ter ostali strokovni deležniki. Sodelujoči bodo pridobili dragocene izkušnje, poznanstva ter nova znanja o okoljskih temah, grajenju veščin in pridobivanju podjetniških spretnosti.

Leto 2018 bo sklenjeno z organizacijo in izvedbo mednarodnega dogodka Eco X Digital, ki se bo odvil 28. novembra v Budimpešti in bo posvečen temam ekološke agrikulture, energetsko trajnostnih letališč ter zelene energije. Dogodek predstavlja odlično priložnost za predstavitev inovativnih izdelkov in storitev, sklepanje novih poslovnih razmerji ter sodelovanja, prav tako pa bo dogodek namenjen predstavitvi vsebin in orodij razvitih v sklopu projekta EcoInn Danube, katerih glavni namen je podpora pri realizaciji inovativnih tržnih idej ter spodbujanju ekološko naravnanih inovacij v regiji Podonavja.

Več informacij o preteklih in prihajajočih dogodkih projekta EcoInn Danube najdete na naslovu http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/ecoinn-danube.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice