Arhiv novic

Arhiv novic

Plošček z okoljskimi risankami LEPŠI SVET skupaj s poučnim gradivom v vse slovenske vrtce, osnovne šole in knjižnice

Pomembnost osveščanja najmlajših o učinkoviti rabi energije je vodilo Borzena, slovenskega operaterja trga z elektriko, pri seriji okoljskih risank LEPŠI SVET. Ploščki z risankami, oplemeniteni s poučnim gradivom, so bili v teh dneh brezplačno posredovani vrtcem, osnovnim šolam in knjižnicam po državi.

Miniserija slovenskih okoljskih risank z naslovom LEPŠI SVET, ki je nastala na pobudo Borzena, v sodelovanju z RTV Slovenijo, nagovarja otroke stare med štiri in deset let. Glavna junaka na razburljivih in zanimivih dogodivščinah spoznavata:

-       kako varčujemo z elektriko,

-       kako ravnamo z odpadki,

-       kako nastane elektrika in kaj so obnovljivi viri energije,

-       kako smo učinkoviti v prometu,

-       kako se ogrevamo in učinkovito ravnamo s toplotno energijo.

Ploščke z risankami je Borzen opremil z gradivom za podporo ob spremljanju risane serije, ki je namenjeno predvsem učiteljem in vzgojiteljem kot pripomoček pri njihovem strokovnem delu. Gradivo nudi dodatne informacije in zanimivosti, poudarja ključne besede, navaja primere iz vsakdanjega življenja, ideje za ustvarjanje in izvajanje nalog, vse z namenom pomagati posredovati nova znanja, s katerimi odgovarjamo na otroška vprašanja ali jih pomagamo sooblikovati. 

Risana serija je bila na RTV SLO predvajana v začetku tega leta, dostopna je tudi na spletnih straneh in družabnih omrežjih, v teh dneh pa so jo na ploščkih brezplačno prejele tudi vse slovenske osnovne šole, vrtci in knjižnice.

Direktor Borzena, dr. Karlo Peršolja je ob tej priložnosti povedal: »Izjemno sem ponosen, da na Borzenu ustvarjamo projekte, ki temeljijo na prenosu znanj o trajnostni energiji. Še posebej verjamem, da je pomembno takšne vsebine približati najmlajšim ter tako delovati preventivno in dolgoročno.

Namen Borzena je spodbujati zavedanje o pomenu učinkovite rabe energije tudi pri najmlajših, kar je  poslanstvo blagovne znamke Trajnostna energija, v okviru katere Borzen izvaja aktivnosti na področju informiranja, ozaveščanja in usposabljanja o obnovljivih virih enegije in učinkoviti rabi energije. 


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice