Arhiv novic

Arhiv novic

Nemški RWE prestrukturiral dejavnost konvencionalne proizvodnje

Nemška elektroenergetska družba RWE je sklenila s 1. januarjem 2018 svojo dejavnost konvencionalne proizvodnje prenesti na dve ločeni podjetji. Po njihovih navedbah bosta RWE Generation in RWE Power »poslovali učinkoviteje kot samostojni podjetji s svojima izvršilnima odboroma«.

»V spreminjajočem tržnem okolju želimo učinkovito utrditi naš portfelj. Zato smo lani sprejeli odločitev, da poskrbimo za večjo fleksibilnost naših podjetij za proizvodnjo električne energije ter jih obenem tesneje povežemo z njunimi viri energije,« je pojasnil Rolf Martin Schmitz, predsednik izvršilnega odbora in glavni izvršni direktor družbe RWE AG.

Tako so zdaj RWE-jeve dejavnosti na področjih plina, črnega premoga, hidroenergije in biomase združene v podjetju RWE Generation SE, ki ga kot glavni izvršni direktor vodi Roger Miesen.

Podjetje RWE Power pa je od 1. januarja 2018 zadolženo za proizvodnjo elektrike s pomočjo lignita ter strateško upravljanje jedrske energije. Na čelu podjetja je Frank Weigand, ki poleg tega opravlja tudi funkcijo vodilnega finančnika, so iz družbe RWE sporočili v začetku januarja.

 

 

 

 

 



Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice