Arhiv novic

Arhiv novic

InnoEnergyjevi start-upi pomagali zmanjšati izpuste CO2 za 5,5 milijona ton

Rešitve start-upov, ki delujejo pod okriljem InnoEnergyja, največje evropske gonilne sile za trajnostno energijo, so pomagale zmanjšati izpuste CO2 emisij v ozračje za 5,5 milijona ton, kar je enako odstranitvi 47.000 avtomobilov s cest. Poleg tega so s svojimi rešitvami pomagali prihraniti za 809,5 milijona evrov stroškov energije in ustvarili 1741 neposrednih delovnih mest v Evropi. To so le nekatere ključne ugotovitve iz poročila 'InnoEnergy Impact Report', ki bo predstavljeno 17. oktobra na vodilni svetovni prireditvi za trajnostne energetske inovacije Business Booster, je sporočil InnoEnergy, sicer največji energetski pospeševalnik v Evropi.

Med 200 start-upi je tudi švedski start-up CorPower, ki je razvil in preizkusil tehnologijo, s katero so spremenili valove v elektrikčno energijo. V omenjeni start-up je švedska agencija za energijo vložila 8,2 milijona evrov, da bo podjetje lahko svoj produkt tudi začelo tržiti. Vodilni razvijalec avtomatskih dronov za vetrne elektrarne, Pro-Drone s Portugalske, pa za 1000 evrov zmanjšuje stroške pregleda vetrnih elektrarn na morju in na kopnem in bo na oktobrski konferenci Business Booster TBB predstavil novo orodje za avtomatsko zaznavanje škode na vetrnih eletrarnah, navaja InnoEnergyjevo sporočilo za javnost.


Na tiskovni konferenci, na kateri bodo predstavili rezultate poročila 'InnoEnergy Impact Report', bosta InnoEnergyjev direktor Diego Pavia in direktorica inovacij pri InnoEnergyju Elena Bou razložila, kako je InnoEnergy pomagal start-upom, da so lahko njihove rešitve ustvarile takšen učinek v zgolj sedmih letih. Podjetji CorPower in Pro-Drone bosta tudi predstavili svoje nove tehnološke rešitve in zagotovili vpogled v njune nadaljnje načrte in tržne strategije. Poleg tega bo Lars Aagard, direktor danskega združenja za energijo, predstavil danski pogled na vpliv novih start-upov v regiji. Po predstavitvi rezultatov bo potekal ogled rešitev izbranih start-upov, so še sporočili iz InnoEnergyja.


Več informacij o konferenci Business Booster, ki bo oktobra v Kopenhagnu, je na voljo
tukaj

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice