Arhiv novic

Arhiv novic

EU komisija podeljuje 2-milijonsko nagrado za izboljšanje napovedovanja energetskega prometa

Evropska komisija je med nagrade v okviru Obzorij 2020 vključila tudi nagrado za rešitve s področja tehnologij masovnih podatkov, usmerjeno v optimizacijo uporabe energetskih omrežij z vpeljavo natančnejšega napovedovalnega sistema. Nagrada v skupni vrednosti 2 milijonov evrov bo dodeljena kandidatom z najboljšimi rešitvami na področju analitike podatkov, ki bodo botrovale zasnovi natančnega, hitrega in nadgradljivega sistema za napovedovanje prometa v energetskem omrežju.

Trije najvišje uvrščeni kandidati bodo morali razviti programske rešitve, namenjene analizi izjemno obsežnih zbirk podatkovnih nizov, ki bodo vključevali vse od časovnih zabeležb vremenskih razmer pa do podatkov o upravljanju energetskega omrežja.

Več informacij o nagradi za področje masovnih podatkov je na voljo TU.

Pretekli teden pa je bila vpeljana še ena nagrada na področju nastajajočih tehnologij – Komisija je namreč predstavila tudi 5 milijonov evrov vredno nagrado Evropskega sveta za inovacije (EIC) (prav tako v okviru Obzorij 2020), namenjeno inovativnim socialnim rešitvam s področja tehnologije verige blokov. Socialnim inovacijam, ki se zanašajo na tehnologijo distribuirane knjige transakcij (DLT) – torej tudi rešitvam s področja tehnologije verige blokov – namerava podeliti pet nagrad po 1 milijon evrov.

Več informacij o nagradi za področje tehnologije verige blokov je na voljo TU.


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice