Arhiv novic

Arhiv novic

Živi laboratorij za zeleno javno naročanje

V začetku januarja je v Vrbini na Inštitutu za energetiko potekalo prvo srečanje živega laboratorija za zeleno javno naročanje projekta GRASPINNO. »V okviru slovenskega živega laboratorija smo partnerje seznanili z inovativnimi rešitvami zelenega naročanja, ki vodijo k prihrankom energije ter spodbujajo učinkovitejšo obnovo javnih zgradb,« so sporočili s fakultete za energetiko.

Gregor Srpčič z omenjene fakultete je udeležencem – predstavnikom štirih podjetij ter petih javnih ustanov – predstavil spletno orodje za zeleno javno naročanje, ki je bilo razvito v sklopu projekta GRASPINNO in je namenjeno javnim ustanovam ter srednjim in malim podjetjem za pomoč pri izvedbi oziroma prijavi na javna naročila. O zelenem javnem naročanju je sicer predavala Tatjana Orhini Valjavec iz ministrstva za okolje in prostor (MOP).

Pri projektu GRASPINNO gre za transnacionalni model, strategijo in podporo pri odločanju inovativnim grozdom in poslovnim mrežam za doseganje zelene rasti, s poudarkom na zelenem e-naročanju URE/OVE rešitev pri energetski obnovi javnih zgradb. Cilj projekta GRASPINNO je izboljšati znanje javnega in zasebnega sektorja pri upravljanju energetske učinkovitosti zgradb. Z inovativnimi rešitvami zelenega naročanja projekt omogoča doseganje prihrankov energije ter spodbuja učinkovitejšo prenovo javnih zgradb v okviru pametnih mest in skupnosti. Osem živih laboratorijev, ki so vzpostavljeni v okviru projekta, bo pripomoglo k doseganju vedenjskih sprememb v korist ekoloških inovacij in zelene energije, pravijo na fakulteti.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice