Novice

Novice

Telemach z lastno sončno elektrarno do vsaj 20-odstotne samooskrbnosti z elektriko

»Poslovna stavba Telemacha bo naslednjih 30 let tako vsaj 20-odstotno energetsko samooskrbna, s pridobivanjem elektrike pa bo Telemach skrbel za lastno oskrbo, vključno s polnjenjem električnih vozil svojega voznega parka, ki jih uporabljajo tehnične službe za obiske uporabnikov,« pravijo v Telemachu.

Dodajajo, da želijo z implementacijo sončnih celic »pripomoči h krožnemu gospodarstvu in skrbeti za okolju prijazno in brezogljično delovanje, k temu pa spodbuditi tudi ostale deležnike«.

»S sončno elektrarno bo Telemach prihranil na dveh strateških področjih: finančnem in okoljskem,« poudarjajo v podjetju in pojasnjujejo, da bodo tako zmanjšali količino proizvedenega ogljičnega odtisa, in sicer za 125 ton na leto, letni prihranek stroškov električne energije pa je ocenjen na 17.600 evrov.
Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
12. januar 2020
211

Informirajte se

Prijava na eNovičnik

Bodite obveščeni o aktulanih vsebinah na portalu TRAJNOSTNA ENERGIJA

Prijavite se na e-novice
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • URE

  Učinkovita raba energije
Prijavite se na e-novice