Arhiv novic

Arhiv novic

ZPS organizira tretji skupinski nakup elektrike in zemeljskega plina

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) organizira že tretji skupinski nakup električne energije in zemeljskega plina, da bi potrošnikom ponovno zagotovila čim boljšo ponudbo, brez skritih stroškov in brez vezave, z navzgor omejeno ceno za obdobje enega leta, so objavili na spletni strani ZPS.

Na licitaciji ponudb dobaviteljev energije, ki bo 4. aprila 2019, bodo lahko sodelovali vsi ponudniki elektrike in plina, ki bodo izrazili interes za sodelovanje in potrdili, da se strinjajo s pogoji skupinskega nakupa in opredeljenimi lastnostmi ponudb (npr. navzgor omejena cena za 12 mesecev, nobenih sankcij za odstop od pogodbe ali skritih stroškov, pravočasno obvestilo o ceni po poteku 12 mesecev).

Zamenjava dobavitelja z ZPS je namenjena vsem potrošnikom in gospodinjstvom v Sloveniji, je preprosta, hitra in brezplačna, pravijo v ZPS. Na podlagi podatkov porabe energije v posameznih gospodinstvih bodo na ZPS pripravili oceno prihrankov, ki jo bodo prijavljeni prejeli hkrati s ponudbo, predvidoma v sredini maja. Na podlagi prejete individualne ocene prihrankov in ponudbe se bodo nato lahko potrošniki odločili za zamenjavo dobavitelja ali za zvestobo sedanjemu. Več informacij
TUKAJ.

Kot ob tem pravijo v ZPS, se v zadnjem obdobju višajo cene električne energije tako za gospodinjske kot negospodinjske odjemalce. Konec leta 2018 in v začetku 2019 so tako po besedah ZPS nekateri dobavitelji energije `posodobili´ svoje redne cenike za gospodinjski odjem zaradi znatno višjih cen na veleprodajnih trgih.

»Prav zato, ker so dobavitelji v rednih cenikih prevalili povišanje na pleča potrošnikov, smo prepričani, da je dovolj prostora za pridobitev dobre ponudbe v okviru skupinskega nakupa energije. Veliki prihranki za gospodinjstva v preteklih dveh skupinskih nakupih, pozitiven odziv javnosti in številna vprašanja potrošnikov, kdaj nameravamo ponovno organizirati skupinski nakup energije, so nas prepričali, da je prav zdaj – pravi čas za novo kampanjo,« je dejala predsednica ZPS Breda Kutin.

Spomnimo, da je v času druge kampanje 'Zamenjaj in prihrani #2' dobavitelja elektrike ali plina zamenjalo več kot 15.700 slovenskih porabnikov in skupaj prihranilo več kot 1,2 milijona evrov.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice