Novice

Novice

EU bo sistematično začela pregledovati izvajanje agende 2030

Evropska unija bo pospešila doseganje ciljev na področju trajnostnega razvoja, tako da bo sistematično začela pregledovati izvajanje agende 2030 in se na ugotovitve ustrezno odzvala. Evropska unija je namreč na nedavnem političnem forumu o trajnostnem razvoju v Združenih narodih v New Yorku predstavila svoj napredek na področju trajnostnega razvoja ter se zavezala k izpolnjevanju agende za trajnostni razvoj do leta 2030, so sporočili iz Evropske komisije.

»EU je že na poti k prehodu na nizkoogljično družbo, ki jo bodo zaznamovali podnebno nevtralna naravnanost, učinkovito ravnanje z viri in krožno gospodarstvo ter socialna enakost in vključevanje.

 

Cilji trajnostnega razvoja so tudi temelj zunanjega delovanja EU. Vendar so pritiski na področju trajnostnih izzivov vse večji, pojavljajo pa se tudi novi,« je Komisija še zapisala v sporočilu za javnost.
Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
29. julij 2019
675
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice