Novice

Novice

Ogled prve novogradnje s platinastim certifikatom DGNB v Sloveniji

V soboto, 6. aprila 2019, ob 11:00 bo v okviru desetega festivala Odprte hiše Slovenije (OHS) potekal ogled enega med najbolj trajnostnih objektov v Sloveniji - Knauf Insulation Experience Center (KIEXC) v Škofji Loki.

KIEXC je prva slovenska novogradnja z mednarodnim priznanim platinastim certifikatom DGNB. Obenem je pilotni projekt Evropske komisije za smernice trajnostne gradnje Level(s) in prvi slovenski objekt s certifikatom Aktivna hiša.

Stavba je zasnovana kot “showroom” izolacijskih in zelenih rešitev podjetja Knauf Insulation ter njihovih partnerjev. Namenjena je praktičnim demonstracijam in izobraževanju različnih deležnikov - od izvajalcev in trgovcev do arhitektov in drugih strokovnjakov. Pri tem so na voljo tako tradicionalna kot digitalna in virtualna orodja.

Zaradi omejenega števila udeležencev, so prijave na ogled obvezne. Ogled si zagotovite z rezervacijo na spletni strani: http://www.odprtehiseslovenije.org/objekt/demonstracijsko-izobrazevalni-center-knauf-insulation-experience-center/.

Vabljeni tudi na preostale oglede odličnih stavb v sklopu 10. festivala OHS. Celoten program najdete na tej povezavi: http://www.odprtehiseslovenije.org/festival/.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
3. april 2019
437
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice