Novice

Novice

Primer dobre prakse: Slovenci posodobili enega največjih sistemov za spremljanje rabe energije v Bolgariji

Slovenska družba Resalta je nedavno nazaj zaključila projekt, ki ga je izvajala s Serdiko, enim največjih trgovskih centrov v Bolgariji. Resaltina skupina je v centru posodobila sistem za spremljanje rabe energije in s tem Serdiki opazno povečala zmožnost nadzora nad rabo energije, je Resalta sporočila v izjavi za javnost.

Trgovski center Serdika ima več kot 210 trgovin in restavracij ter izpolnjuje pogoje za trajnostno stavbo. Resalta je pomagala razrešiti težave z zastarelim sistemom za spremljanje rabe energije, ki je bil v uporabi od odprtja trgovskega centra. »Stari sistem za spremljanje rabe energije je bil neoptimalen, njegovo zbiranje in analiziranje podatkov pa zamudno, kar pomeni, da ni izpolnjeval zahtev vodstva glede prispevanja k dobro informiranim odločitvam za izboljšanje učinkovitosti,« so povedali v Resalti.

Resalta je namestila najnovejši in najsodobnejši sistem za spremljanje rabe energije podjetja Schneider Electric – EcoStruxure Power monitoring Expert 9.0 – ki omogoča najbolj napredne energetske vizualizacije za izračun, modeliranje, napovedovanje in spremljanje glavnih kazalnikov energetske učinkovitosti. 

Implementacija projekta je bila zaključena znotraj enega meseca, vključevala pa je meritve več kot 250 obstoječih električnih števcev, ob čemer so bili nekateri izmed njih zamenjani z novimi. Uporabljeni sistem za upravljanje z energijo je eden največjih v Bolgariji. 

 

 

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
23. november 2018
644
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice