Arhiv novic

Arhiv novic

Tesla napoveduje širitev na Poljsko, Madžarsko, v Romunijo in Slovenijo

Avtomobilski proizvajalec Tesla je napovedal širitev svojega poslovanja v vzhodno Evropo, tako da bo svoja vozila prodajal na trgih Poljske, Madžarske, v Romuniji in v Sloveniji, poroča spletni portal Electrek.co. Kar nekaj je že minilo, odkar se je Tesla širil na nove trge. Spletni portal pričakuje, da se bo širitev zgodila do konca letošnjega leta.

Avtomobilski proizvajalec Tesla že sedaj pokriva večino večjih trgov Evrope, vendar obstaja še vedno veliko manjših evropskih avtomobilskih trgov, na katerih Tesla svojih vozil ne prodaja in servisira neposredno - predvsem v vzhodni Evropi. V začetku letošnjega leta je Tesla napovedal, da se širi na Češko in Islandijo, v začetku letošnjega poletja pa je Teslin izvršni direktor Elon Musk potrdil, da Tesla načrtuje tudi vstop na druge vzhodnoevropske trge. Tako bo Tesla na novih trgih začel s prodajo svojih modelov 3, S in X. Razen na Poljskem, Tesla na teh novih trgih nima svojih lastnih servisnih centrov. Načrtujejo pa gradnjo takšnega centra v madžarski prestolnici Budimpešti.


Medtem romunski časopis Romania Journal poroča, da je Tesla marca letos razkril načrte za postavitev svojih modulov za hitro polnjenje v treh romunskih mestih, Bukarešti, Galati in Craiovi, ne da bi natančno določil časovni okvir, kdaj bo to storil. Julija je Tesla tudi napovedal, da bo leta 2020 odprl svojo prvo hitro polnilno postajo v Plovdivu, drugem največjem bolgarskem mestu.
Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
671
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • URE

  Učinkovita raba energije
Prijavite se na e-novice