Arhiv novic

Arhiv novic

E.ON bo po letu 2020 postal največji dobavitelj energije v Evropi

Če bo nemški E.ON svoje dejavnosti s področja energetskih omrežij in dobave energije do leta 2020 združil z innogyjem, kot je bilo načrtovano, bo postal največji dobavitelj energije v Evropi z regulirano osnovo za sredstva v višini približno 37 milijard evrov, ki bo ustvarila 70-75 % njegove EBITDA, in s približno 50 milijonov strankami, je sredi januarja sporočil S&P Global Ratings.

»Pri tem pa - na podlagi napredka, ki je bil dosežen, odkar je E.ON marca 2018 napovedal te načrte, ter pravnih in drugih ovir, ki so še družbo - ne vidimo, da se bi posel zaključil pred koncem leta 2019. Kljub temu je po našem mnenju zaenkrat transakcija na pravi poti,« je komentiral analitik podjetja S&P Global Ratings Pierre Georges.

Nemški energetski družbi E.ON in RWE sta marca lani javnosti razkrili posel, ki vključuje obsežno zamenjavo sredstev, po kateri se bo RWE osredotočil na proizvodnjo električne energije, E.ON pa na energetska omrežja in rešitve za odjemalce. V skladu z dogovorm bo E.ON odkupil 76,8-odstotni delež innogy, hčerinske družbe RWE, ki združuje področja obnovljivih virov energije (OVE), omrežij in maloprodaje.

»S sredstvi pretežno v evropskih državah z relativno visokimi bonitetnimi ocenami in na splošno trdnimi regulativnimi okviri bo profil poslovnega tveganja združenega subjekta ne le močnejši kot od njegovih predhodnikov, ampak tudi močnejši od drugih velikih evropskih družb,« so dodali v S&P Global Ratings.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
1781
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • URE

  Učinkovita raba energije
Prijavite se na e-novice